Ihan ku tilauksesta tänään oli nätti päivä ja aurinko paisto. Joten lähin aamupäivällä ulkoiluttamaan Eemeliä ja kameraa.

Mie tykkään tästä (useimpien) Ruotsalaisten tyylistä laittaa taloa ja pihaa. Täällä on paljon ihania vanhoja puutaloja ja ihania uusia, vanhoja perinteitä kunnioittavia puutaloja. Juuri missään ei nää rapistuneita taloja vaan omistajat pitää taloistaan hyvää huolta. Tai ainaki palkkaa jonkun pitämään. Taloja on melkolailla vierivieressä, mutta se yhessä pienten ja kiemurtelevien teiden kanssa luo kivaa tunnelmaa. Ja jokasella on kuitenki vähintään se pieni puutarha ja omenapuut. Myös pihoista pidetään hyvää huolta. Yks tunnelman luoja on myös pienet ja somat aidat. En tiiä laittaako jokanen sen aitansa siihen tontin ympärille siks, että valkonen, matala, lauta-aita näyttää niiin nätiltä vai siks, että naapurit tietäis missä raja menee. Talot ja pihat näyttää porttien takaa niiiin kutsuvilta. Voi kun pääsis joskus kahvikupposelle sinne kuistille puutarhan siimekseen!

Vaivihkaista kuvausta vähän haittas se, että useimmissa taloissa näytti olevan väkeä paikalla (eikö nää ihmiset käy töissä? vai miten ne voi olla keskellä päivää kotona?), joten en viittiny ihan kohdalle jäädä tsuumailemaan vaan napsasin kuvia huomaamattomasti(?) sopivan välimatkan päästä, puskien takaa tai nopsasti ohi mennessä. Joten täytyy sanoa, että kuvat ei kerro läheskään sitä kaikkea mitä nää on livenä:(

1699727.jpg

1699733.jpg

1699745.jpg

1699740.jpg

Tässä vikassa kuvassa on miun ehdoton suosikki. Pieni talo, jonka pihassa kasvo paljon ja ihania ruusuja. Tuosta portin kohdalta kun kurkkaa pihaan, niin jää melkein sanattomaks. Tuossa mie voisin asua. Oon aina haaveillu aika isosta talosta, mutta enää en oo varma.

Toisiksviimesessä(kin) kuvassa näkyy tuo Ruotsalaisten rakastama talon malli eli tuo tommonen pääty. Niitä näkyy täällä vähän joka kulmassa ja useimmiten niitä on todnäk. laajennettu erilaisilla hauskoilla tyyleillä. Niinku tuoki näyttäis siltä, että ensin on ollu vaan puolet talosta ja sitten on rakennettu toinen samanlainen viereen vaan toisinpäin. Tätä mallia rakastetaan niin paljon, että sitä rakennetaan paljon myös tiilisenä versiona. Siitä mie en kyllä tykkää!

Jep. Haluan oman talon!