Nyt vihdoin viikonloppuna saatiin hieman sivistettyä itteämme. Sade johdatti meidät turisti-infoon ja turisti-info johdatti meidät Vasa-museoon. Ja kyyti sinne saatiin vielä oikein tunnelmallisella vanhanvanhalla ratikalla. Kyllä sillä on herrasväen kelvannu körötellä. Uudet ratikat on niin kovin uusia. Ja sillä täytyy mennä ajamaan uudelleenki, että saan siitä kuvan. Ite museota voin kyllä suositella! Pääsi yllättämään meidät hienoudellaan, vaikuttavuudellaan ja mielenkiintoisuudellaan.

Pieni historiapätkä:

Vasa-laiva lähti neitsytmatkalleen 10. elokuuta 1628 ja upposi Tukholman satamassa. (Ihan ei saatu selville, että upposko se heti lähtiessä vai missä vaiheessa...täytyis googlettaa) Hylky onnistuttiin pelastamaan vuonna 1961 sen oltua meren pohjassa 333 vuotta.

Mielenkiintosinta oli tarinat niistä ihmisistä ketä sielä oli ollu. Mukana oli mm. Filip, joka oli tosi pitkä, yli 180cm, ja noin 20v. Se oli todennäkösesti ihan vaan merimies, mutta voi olla, että se oli myös joku vartija tai sotilas. Tältä Filip näytti sillon:

1651987.jpg

Ja tältä Filip näyttää nyt:

1651986.jpg

Sieltä löyty myös miun kenkien esi-isä. Ilmeisesti joku hyvällä kenkämaulla varustettu henkilö ollu paatissa mukana;)

1651985.jpg1652018.jpg

Yhdennäkösyys on huomattava, vai mitä?:D