Laitoin äsken hakemuksen perheasunnosta Hoasille. Vaikkei miulla oo ees sitä perhettä vielä:) Varmuuden vuoks kuitenkin. Ei vielä tiedä mitä syksyllä tapahtuu, mutta jos käviskin niin kuin mie toivon ja rukoilen. Oon nyt ihan justiinsa täydet kaks vuotta asunu semmosessa paikassa mistä aina ennen sanoin, etten vois asuu talossa, jonka joka kerta nähdessä alkaa itkettämään. No oonpa asunu nyt kuitenki. Ja nyt oon lähempänä kun koskaan mahdollisuutta muuttaa pois sieltä.

Tahtoisin asumaan johonkin keskustan tuntumaan, mistä pääsis helposti ja nopsasti kouluun. Talo olis semmonen vanha, punanen tai vihree kivitalo. Kolme huonetta (makkari, olkkari ja miun tuskarteluhuone) olis isoja ja korkeita, vaaleita ja valosia. Asunnossa olis puulattiat ja isot ikkunat. Asunto vois olla vaikka semmonen "ullakkohuoneisto". Keittiö ja vessa olis uuden aikasia, tilavia ja toimivia. Pikkunen saunaki sielä vois olla. Ja kattoterassi tai ees parveke tietysti myös. Asuinalue olis rauhallinen ja turvallinen. Lähellä olis hyviä lenkkeilypaikkoja ja vähintään pieni kauppa. Ehkä jopa kahvila ja ravintola vois löytyä vierestä. Naapurit olis mukavia ja melko nuoria. Mutta talossa olis myös hyvä äänieristys. Ja vuokra olis tietysti todella edullinen. Ja "kämppis" olis maailman parhain ja ihanin:)

No oikeesti miulle kyllä kelpais melkein mikä MUKAVA asuinalue vaan kuhan sieltä pääsee helposti ja nopeesti keskustaan ja kouluun (eikä se oo itähelsingissä). Hyväkuntonen asunto sais kyllä olla, mutta siihen riittäis, ettei joka paikassa oo likaseks kulunutta harmaata muovimattoa, kylppärissä/vessassa olis kaakelit, keittiössä vaaleet kaapin ovet ja riittävästi kaappitilaa ja seinät olis puhtaat, eikä täynnä epäilyttäviä ruskeita roiskeita. Ulkoapäinki se sais kyllä olla nätti. Ainaki nätimpi kun tämä nykynen. Siihenkään kyllä ei hirmuihmeitä vaadita. Kaks huonetta keittiön lisäks riittäis kyllä, mutta parveke olis kiva. Lähellä tosiaan vois olla joku ruokakauppa. Ei sen niin väliä mikä, kuhan jotain muuta ku Hot Lips tai seudun suosituin bubi!

Hoasillaki olis joitaki helmiä, kuten varmasti tämä:

katajanokka_linnakuja.gif

mutta "Alue on hyvin suosittu asuinpaikkana, joten asuntoja vapautuu harvoin". Eli ei varmaan toivoakaan:(