Tänä aamuna kotiuduttiin "lomalta". Hirmusen kiva reissu oli taasen, varsinki ku Pekingissä oli ihan oikee HELLE! Siitä Shanghaissa voi vaan haaveilla ja ehkä välillä puol päivää kokeilla millasta se helle olis.

Torstai yönä siis saavuttii Pekingiin ja suunnattiin kentältä taksikyydillä hostellille. "Alkujärkytyksen" (hostelli ei ollu ihan sitä mitä piti) jälkeen nukkumaan ja herätys noin 5ltä, kun kiinalaiset ryhmäturistit meni todnäk. kattomaan Taivaallisen rauhan aukiolle lipun nostoa. Ensi se porukka kälätti hostellissa sisällä. Huoneissa ei ollu minkäälaista äänieristystä ja sisällä kaikenlisäks kaiku, joten kaikki puhe kuulu melkos selvästi. Kiinalaiset kun ei tunnetusti ees osaa olla hiljaa varsinki ku pitävät omia puoliaan (eli aina) saati, että ne ajattelis muitten mukavuutta. Sitten porukka siirty pihalle meijän "ikkunan" eli seinässä olevan aukon, jonka peitti puiset luukut, alle ja kälätys jatku samanlaisena. 7n maissa ne hiljeni vaa alottaakseen taas 9ltä! Oli tarkotus, että myöki herättäis ajoissa, mut ku 10ltä tuli taas hiljasuus päätettii nukkuu viel hetki. Eipä siellä kyllä meijän lisäks muita länkkäreitä näkynykkää. Tää meijän hostelli oli kahessa eri rakennuksessa ja ilmeisesti se ykkös rakennus oli enempi tarkotettu päkkäreille...

Tällasella kujalla se mein hostelli oli

618607.jpg

Ekana päivänä ei sitten paljoo muuta saatuka ajoiks, kun pyörittyy Taivaallisen rauhan aukiolla ja käytyy eläintarhassa kattomassa PANDOJA. Ei jaksettu paljoo muita elukoita kierrellä, koska ne pandsut oli kuitenki miulle se tärkein kohde. Ei niitä siellä pihalla vaa hirveesti näkyny ku oli nii kuuma. Mutta oli ne kyllä tosi hassusia!

618578.jpg

618573.jpg

Lounari ties kertoo, että muilla elukoilla paitsi pandoilla siellä olis aika huonot oltavat. Voin hyvin kuvitella vaikkei kattomassa käytykkää. Just tuon takia mie en oikein tykkäis tukea tuollasia eläintarhoja, mutta ku ne pandat oli nyt vaa nähtävä! Käytii kattoo kyl viel aappoja ja Koo halus nähä kroksuja. Krokotiilit näytti niinku ne olis ollu patsaita, ku ei ne niissä kopeissaa liikkunu yhtää. Apinoita oli kans paljon ja sielä ne vaa hillu ja riekku. Ois aika letkeetä olla sellanen apina:)

Lauantai aamuna vaihdettiin vähänä parempaan rakennukseen (siis samaisen hostellin talo 1) ja huoneeseen ja puol8:lta sitten oli lähtö...*tittididiididii*...MUURILLE!! Osallistuttii meijän hostellin järkkäämään "Secret wall"-retkelle. Ajettiin ensi pari tuntia korpeen, jossa hypättii autoista ulos ja lähettii tarpoon paikallisen oppaan johdolla muurille. Opas oli vanha setä, jonka ikää on tosi vaikee arvioida. Sen näköstä suomalaista sanosin 80seks, mutta ei noista kiinalaisista vanhuksista tiiä. Vetree setä se oli. Vajaa puol litraa sillä oli vaan teetä mukana (itellä meni vettä reilu pari litraa), eikä se ollu moksiskaa meille rankoista nousuista, jne. Myö oltiin siis semmosessa kohtaa muuria, missä ei perusturisteja ollu ollenkaa ja muuri oli täysin alkuperäsessä asussaan. Aika huonoon kuntoon se on kyllä jo päässy rapistummaan:) Siinä on kuulemma paljon kohtia, joissa ei voi kulkee ollenkaa. Aika tajuttomissa maisemissa se muuri kulkee! Retki oli kyllä ihan mieletön!!618595.jpg618594.jpg

Muurin ja vähäisten yöunien jäliltä oltiin ihan katkipoikkirikki. Ei jaksettu illalla ennää muuta ku syömässä käydä. Kooki simahti jo puol9ltä ja nukku sikeesti aamu 9ään asti. Se kun ylleensä valvoo pitkälle yöhön ja mie meen aina ennen sitä nukkuu! Sunnuntai oli meijän vika päivä ja näkemättä vielä vaikka mitä. Eka kohde oli Kielletty kaupunki. 

Tässä Kielletyn kaupungin pääportti ja tossa maalauksessa ite Mao.

 618596.jpg

Sinne olis kyllä tarvinnu oppaan, että olis saanu kierroksesta vähä enempi irti. Eikä niitä saleja jaksettu juurikaa kierrellä, ku ei niistä jutuista mittään ite ymmärtäny. Siellä oli paljon rakennuksia remontissa, joten se vähän pilas maisemaa. Mutta tässä pääportista seuraavalta portilta (aika pitkälti samanlainen rakennus) kuvaa pääportille päin618598.jpg

Sikana sielä oli ihmisiä ja Suomen lippuki bongattii yhen ryhmän johtajalta. Ois ne tätit ja setät ehkä muutenki tunnistanu meikäläisiks:) Paljon hienoja rakennuksia, joihin ehti jo alkaa vähän kyllästyä, koska aika pitkälti samalta ne näyttää kaikki. Shanghaista perinteiset kiinalaiset rakennukset puuttuu melkein kokonaa, joten mie en uskonu ku Koo sano, että ku oot nähny yhen kiinalaisen talon, ni oot nähny ne kaikki:) No vähä kärjistäen, mutta kyllä se vähä niinki on. Alkuu jakso räpsii kuvia vähä joka talosta, mut sit ne kyllä tosi paljo rupes muistuttaa toinen toistaan! 

Sitte kuva viel Kielletyn kaunpungin takaportilta. Tuonne ylös puistoon ei jaksettu lähtee ku se oli vähä turhan tyyris.

618599.jpg 

Kesäpalatsiin ei lähetty, ku se oli vähän niinku väärässä suunnassa kaikesta muusta. Tuolta jatkettiin johonkin toiseen hienoon puistoon, jonka nimee en nyt pysty muistamaan. Puistosta otettii kyyti antiikkimarkkinoille. Siellä myytin PALJON kaikkee muutaki ku antiikkia, mutta myös oikeesti vanhaa kiinalaista tavaraa. Ois ollu paljon kaikkee mitä oisin tahtonu, mut joko ne oli liian helposti särkyvää tai hirveen painavaa (ajatellen kotimatkaa). Teetin sitten vaa kaks leimasinta, joissa toisessa lukee miun nimi näillä meijän kirjaimilla ja toisessa kiinaks. Seuraavat markkinat oli lelumarkkinat. Sinne mentiin vaan toimistotarvikekerroksen takia, josta sainki vähä askartelupapereita. Ei paljoo, eikä erikoisia, mut jotaki papruja kuitenki. Sieltä Koo löysi myös (törkeen kalliita) pelejä sen uuteen (törkeen kalliiseen) pleikka3een. No onneks nuo on täällä Suomen hintoihin nähen viel aikas paljon halvempia! Mut nyt se ei sit varmaan muuta tekkää seuraaviin viikkoihin kun pellaa noita pelejään:/

Tänä aamuna siis sitten palattiin takas kottiin. Tänne oli tullu sillä aikaa Koon kämppisten kaveri kylään pariks viikkoa, joten nyt meitä on sit täällä melkein tuplasti normaaliin. Jepsjou. Näin Pekingissä. Enpä olis pikkusena Pekingin mysteeriä pelatessa voinu arvata, että sielä vielä joskus oikeesti käyn olemassa! Nii ja Pekingin ankkaaki tuli muutes maisteltua. Toi aika pitkälti mieleen ihan perinteisen kanan...kuulukohan sen oikeesti olla niin...? 

Eilen oli 439 päivää olympialaisiin eli tännään ennää 438!

618601.jpg