Tännään sai taas mennä hakemaa vaate-/kangasmarkkinoilta mekkoa, jonka reilu viikko sitten kävin jo tilaamassa. Edellisellä hakukerralla mekko oli yläosasta liian löysä, joten se piti jättää korjattavaks. Hommahan toimii siellä niin, että valitset sopivan kankaan ja näytät joko oman mallin tai valitset kuvista/malleista joita sillä kojulla sattuu olemaan. Siusta otetaan mitat ja valmiin vaatteen saa tulla hakemaa viimeistää viikon päästä. Jos vaate ei oo sillon täysin sopiva jätät sen korjailtavaks ja tuut uudestaan parin päivän päästä. Ekalla reissulla noille markkinoille ei saatu muuta ajoiks, kun tilattua miulle tämmönen mekko veljen häihin.
607599.jpg

Kuva ei kyllä anna ihan parasta käsitystä mekosta. Kangas on vaaleenvihreetä raakasilkin näköstä (ei kuitenkaan vissiin oo ihan sitä parhainta silkkiä) ja tuo nauha on valkosta silkkiä. Istuva yläosa ja helma levenee enempi mitä tossa näyttää ja yltää alle polven. Tylliä sinne kyllä pitää viellä ite lisätä!! Tosi kiva mekko tuo on, mutta ei kyllä ehkä se "THE MEKKO"...sitä saattaa joutuu viellä vähän ite muokkailemaan. Mutta löysin tännään myös yhden ihanan kojun, joka viimekerroilla on jostain syystä jääny kokonaa huomaamatta. Siellä oli vähä sellasia juhlavampia pukuja ja kankaita (ainut paikka missä oli valmiita hääpukuja), niin voi olla, että viellä yhen mekon teettäisin:) Eihän miulle oo ennää sieltä tulossakaan kun yks iltapuku:D Miulla on kyl yhet toisetki häät ens kesänä, et tolla vihreellä voisin mennä sinne ja sit sinne velloksen häihin teettäisin uuden...hmmm...tätä täytyy nyt harkita siihen asti ku mennään ens viikolla hakemaa tuota iltapukua. Sit täytyy myös ostaa ainaki silkkinauhoja ja helmiä jos niitä vaan on, nappeja ainaki on varmaan miljoonia. Onneks Kooki teetti itellee puvun ja kauluspaitoja, ni en oo yksin ihan mahoton! Siellä kyllä hullaatuu ihan täysi ku on kolme kerrosta vierivieressä kojuja täynnä kankaita ja vaatteita. Halluisin vaikka mitä vielä teettää ja kun ei ne hinnallakkaa oo pilattuja= 35e pitkä iltapuku satiinista (tms.)! Ja ihan älyttömän vaikee oli ekalla kerralla päättää millasen ja mistä kankaasta halluisin ton mekon ku en ollu sitä juuri etukäteen miettiny. Koosta ei ollu hirveesti apua ku se sano vaa jokasesta kankaasta ja mallista "Ihan hyvä":) Katotaa nyt mitä sieltä viellä tullee...sit täytyis ruveta keksii niitä juhlia jostain missä käyttää kaikkia noita pukuja!

Mutta oon mie muutaki ostanu. Oon tuskaillu täällä jo useemman päivän ku tekis älytsisti mieli askarrella jotaki (maze-book ainaki!), mut ku ei täältä löydy mistää askartelutarvikkeita. Joku sano, et nykypäivän Shanghailaisten ei tartte tehä mittään ite, ku ne voi ne tilata ja ostaa käsityöläisiltä (=maalaisilta) niin siks ei tarvikkeita myyä missää. Yhen kalliin tavaratalon lastenosastolla oli leimasimia jne. mut ei minkäälaisia papereita:/ Ja nuo leimasimetki oli aika pitkälti Suomen hinnoissa ellei vähä jopa kalliimpia. Samasta syystä mentiin käymään myös lasten markkinoilla (lapsikaupoilla:D) jossa taas kojuja vierivieressä ja tupaten täynnä lasten vaatteita ja leluja. Sieltä löyty tämmösiä:607435.jpg

Tarra-arkit oli semmosta 50senttiä, lävistäjät euron kipale ja toi kynäpaketti (nalle puh:) kimallekyniä) 1,5e. Teipit ja liimat ostin siitä läheltä toimistotarvikekaupasta johon vaa ohi mennen poikettii äkkii kattoo oisko siel mittää. Eipä siellä muuta ollu ku kakspuoleistateippiä. Kapeemmat rullat makso 4senttiä rulla ja vähä leveemmät 7senttii. Testasinki niitä jo ja vaikutti sen verra hyvältä, et täytyy varmaa käyä ostaas noita varastoon koko loppuelämäks:D Ei miulla kyl hirveesti oo hajuu, et mitä nuo suomessa maksaa, mut voisin kuvitella, et vähä enempi!