Rupesin listaamaan aikani kuluks kiinalaisten outoja tapoja ja juttuja, jotka on täällä silmään pistäny. Osa on aika tosi ärsyttäviä ja osa muuten vaan ihmeellisiä:)

Ensiks niitä ärsyttäviä:

ETUILU -aina pitäis joka paikkaan päästä ensimmäisenä ja varsinki ennen noita länsimaalaisia. Ei oo ollenkaa ihmeellistä, että jos jostain takaa hyökkää kiinalainen ja syöksyy sisälle taksiin, jonka oot just itelles vinkannu tien varressa. Yks hauska hetki oli yleisessä vessassa, jossa jonotus toimi normaalisti kunnes sisään pyyhäls hirvee lauma kiinalaisia tätejä. Meno oli pahempaa ku ikinä missään stockan hulluilla päivillä! Siinä jäi hetkeks länkkärit (mie ja muutama muu tyttö) suu auki kattoon menoa ku tätit tunkee ohi sisälle koppiin jo ennen ku edellinen on päässy ulos!!

JONOTTAMINEN -varmaan edellisestä johtuen tyypit tulee jonottamaan ihan siun selkään kiinni ja pysyy siinä ku liimattuna siihen asti, että on niitten vuoro. Ja jos on paikkoja joissa on jonotettava, kuten lentokentällä tsekkaustiskille, niin siinä on pakko olla jonkun valvomassa ja komentamassa, että se jonotus toimii edes jotenki.

SYLJESKELY -räkimisen ja sen rään "kaivelun" ääniä kuuluu vähä väliä joka paikassa. En ymmärrä mistä niillä sitä limaa riittää koko ajan räittäväks:/yöks!! Sitä siis tapahtuu myös sisällä ja jos on semmonen sisätila ettei lattialle ihan viiti sylkästä ni sitte roskiksiin ja esim. lentokoneessa roskapussiin. Ja sitte ihmetellään, että miten ne tauvit täällä niin helposti leviää...

MUSIIKKI -ainainen poppi soi joka paikassa! Monissa kaupoissa ja ravintoloissa soi musiikki (yleensä vielä joku tosi ihmeellinen rankutus) niin kovalla, että jutellessa joutuu joko suoraan huutamaan tai vähintäänki korottamaan ääntä reilusti, että vieressä olija kuulis mitä sie sanot.

OVEEN KOPUTTELU -monena aamuna ollaan herätty siihen kun ulko-ovella koputtelee joku. Ja sitä koputusta jatkuu vaikka kuinka pitkään (valehtelematta 10ki minsaa). Ne ei vaan vissiin taho uskoa, että ketään ei oo kotona:) Ku ovea ei viitti aina kaikille avata, koska ei ois eka kerta, että naapuri tuo kaverinsa kattomaan niitä ihmeellisiä länsimaalaisia!

INNOKKAAT MYYJÄT -kaupoissa ainaki länkkäreille riittää jokasella oma myyjä, joka varmasti pysyy siusta koko aika korkeintaan metrin päässä eli seuraa perässä ja seisoo vieressä kattomassa ku ite yrität jotaki katella. Sitte ne voi myös esitellä siulle kaikkia tuotteitaan. Ihan hatusta vetämällä näyttää jotaki esinettä/vaatetta, tms. ja kysyy tykkäisitkö tästä, entäs tästä, mites tää...ja yleensä ne niiden ehdotuksen on just niitä kaikista karmeimpia tapauksia!

VINKUVAT JARRUT -kai niitten öljyäminen/rasvaaminen (mitä niille nyt sitten tehhäänkää) on ihan ylitsepääsemättömän vaikeeta. Täällä niitä äkkijarrutuksia näkee ja varsinki kuulee tosi paljon. Päätä vihloo ku ympärillä kaikkien jarrut vinkuu niin kovasti etten koskaa oo Suomessa vastaavaa ääntä kuullu lähtevän autosta/skootterista/yms.

KÄLÄTTÄMINEN -jo yhestäki kiinalaisesta lähtee ihan uskomattoman kova ääni kun se kälättää. Ja sit kun niitä on porukallinen, niin ei mittään järkee!

TUIJOTTAMINEN + OSOTTELEMINEN -vaaleella iholla ja tukalla ja varsinki rastoilla saat osakses paljon tuijotusta, osottelua ja nauramista. Ei oo yks kerta ku on käyny nii, että joku on huomannu miun tukan, supattanu kavereilleen jotaki ja osotellu minnuu ja sen jälkee kaikki kääntyy kattoo ja nauraa. Myöski kamerat kääntyy helposti kuvauskohteesta sinuun päin:/ Yhelle setälle tuli kerran kiire kameransa kanssa ku ehkä kahen metrin päästä otti meistä kuvaa ja mie näytinki sille kieltä:D Toivon, että se räpsäs sen kuvasa just sillo! Ja voi niitä raasuja länkkäreitä, jotka sattuu olemaan vähän tavallista pitempiä...ne ne vasta ihmeellisiä täällä onki!

METRO- Metrot on yleensä tupaten täynnä. Ja silti sinne tunkee aina vaan lisää ihmisiä sisään! Kaikista ärsyttävintä on se, että metroon tulevat ihmiset tunkee sisälle jo ennen ku ulos pyrkivät on päässy pihalle. Tämmönen pienempi ihminen saa tosissaan joko raivata itelleen tietä tai pitää kaikilla voimilla kiinni edellä menijän kädestä. Rinkka selässä tähänki hommaan tulee vielä vähän enempi jännitystä...saako sekä ittensä että rinkkansa metrosta oikeella asemalla ulos:)

Sitten muuten vaa ihmeellisyyksiä:

PYJAMAT -ei oo täällä vaan yöllä käytettäviä vaan toimii oikein hyvin myös päivällä kylillä liikkuessa yhdistettynä myös korkkareihin ja käsilaukkuun. En tiiä mikä siinä se juttu on, mut täällä on siis täysin normaalia lähtee ihmisten ilmoille pyjamassa. Mie oon aina haaveillu, et voisin kulkee aina miun niiiin mukavissa yökkärihousuissa, mut nyt ku se olis mahollista, ni en taija kuitenka lähtee koittaa:)

REIKÄHOUSUT -lapsilla ei siis oo ollenkaa vaippoja vaan niillä on kätevästi housuissa reikä, ni ei oo ku kyykistyy hädän yllättäessä. Sitte ne kyllä kyykistelleeki vähä missä sattuu, esim. metrossa... Se on kyllä hyvä ettei tuu sitä vaippajätettä ja ois ne kesäsin, kun on nii nihkeenkosteeta, varmasti tosi inhottavat lapsilla päällä, mutta en mie kyllä voi uskoo, että sekä voi olla hyväks pienille lapsille, ku ne paikat paljaana kellahtaa istumaa tuohon p*skaseen maahan. Täällä on jokapaikassa tosi likasta! Ja luulis ettei ne nyt talvellakaa kovi mukavat oo ku kylmä täälläki kuitenki on...

TYÖPAIKAT -täällä on periaatteessa hyvä periaate, että jokaisella pitäis olla työpaikka. Mutta voi sitte jokane ite miettii mite mielekästä olis tehä uraa vaikkapa muovipussin ojentajana! Myös esim. junalipun leimauslaitteeseen työntäjän ammatti näytti mukavalta:) Ravintoloissa ja kaupoissa on henkilökuntaa aina ihan sikana ja kassallaki toinen aina rahastaa ja toinen laittaa ostoksen muovipussiin. Ja jos tarvitaan tulkkia, niin se on sitten vielä erikseen kolmas ihminen. Eikäpähän niillä taija tuo palkkakaa olla mikää kovi päätä huimaava...

PYYKKIEN KUIVAUS- tapahtuu millon missäki. Pyykit voi siis ripustaa mihin vaan missä vähänkin on siihen soveltu paikka. Esimerkiks autokaistat ja pyörä/mopokaistat erottava aita on tähän oikein kätevä:)

VESSAPAPRUT -on pakattu yksitellen muoviin ja niitä myydään siis yksittäis kappaleina:D Kätevää jos sattuu tartteemaan vaan sen yhen rullan!

LIIKENNE -noin yleensä ottaen näyttää kaaokselta. Kaistaa vaihdetaan sillä perusteella minne mahtuu eikä sillä minne on menossa. Kääntyvät saa aina mennä ja muut väistää. U-käännöksille on omat liikennevalot. Hauska juttu täällä on myös X-risteykset. Tai ei ne oikeestaa oo risteyksiä vaan ne kaistat vaan menee niin. Jos ei oo paljo liikennettä homma toimii hyvin, mutta sitte ruuhka-aikaan voi tulla ongelmia... varsinki jos oot menossa ns. vasemmalta alhaalta oikeelle ylös ja muut on menossa vastaavasti oikeelta alhaalta vasemmalle ylös (ajatellen siis nyt tuolleen X:nä). Ei ongelmaa jos meet vasemmalta vasemmalle tai vastaavasti, mutta noin ristikkäin...sannoohan sen järkiki ettei siinä oo mittään järkee:)

YLIOPISTO OPETUS -yliopistossa opetetaan ulkkareille muunmuassa, että Taiwan on Kiinan osavaltio, Tiibetissä on kaikki asiat kunnossa ja että Kiinassa on 5miljoonaa köyhää ja loput on hyvin toimeentulevia... Voi vaan kuvitella mitä kaikkee älytöntä näille paikallisille opiskelijoille siellä koulussa syötetään!! Hauskaa, että yliopistokoulutus on täällä hirveen kallista ja vaan harvojen saatavissa sekä kestää monta vuotta ja sitten opetuksen taso on tuo... 

Lisäilen tänne näitä sitä mukaa kun tulee mieleen tai bongaan uusia!